„Цялата тази величествена церемония за кралица Елизабет II е на място за една персона, която 70 години беше достатъчно тиха и достатъчно знаеща мястото си.“ Това коментира журналистът Георги Милков.

„Тя е един от значимите монарси на нашето време. И вече ако си представим хората, които са живели по времето на кралица Виктория или тези, които помнят Чърчил. Това са хора, които ни се струват привилегировани да са живели в епоха, за която ние днес само четем и си представяме. Така че вероятно за нас след време ще казват - те са живели по времето на епохата на Елизабет II“, заяви още журналистът.

Милков коментира и церемонията.

„Тя е репетирана много дълго. Репетиции за погребението на Елизабет II се правят от 30 години поне. Планът „Лондон бридж“ вероятно е почнал да се развива още 60-те години на миналия век. Всяка година се тренира, отработва и старите варианти се унищожават. Тоест всичко това от колко - пъти ще бие Биг Бен, колко стъпки има от абатството до двореца,  колко тежък е ковчегът, защо е оловен,  какво ще се случва, кой ще постави цвете, кой ще стои. Всичко това е абсолютно ясно години напред. Самата кралица го е чела и го е разписала“, каза още Милков.

Вижте още във видеото.