Гърция удължава ограниченията за влизане в страната през международните ѝ летища до 7 юни, съобщава „Си Ен Ен Грис“. Остават в сила същите изисквания за здравен статус на туристите.

За пътуване с ферибот, както и за вътрешни полети в страната, се изисква документ за здравен статус на пътниците и отрицателен тест за коронавирус.

Не се променят условията за влизане на граждани на Европейския съюз, които трябва на границата да представят сертификат за ваксиниране или отрицателен PCR тест.

Гръцки официални лица са съобщили в събота във връзка с мерките за летния туристически сезон, че от 15 юни за международни полети ще бъде отворено освен летището в Атина и това в Солун, съобщава „Катимерини“.

От тази дата граждани от списък с 29 държави, който включва Австралия, Австрия, Албания, България, Германия, Дания, Естония, Израел, Кипър, Китай, Латвия, Литва, Ливан, Малта, Нова Зеландия, Норвегия, Румъния, Северна Македония, Словения, Словакия, Сърбия, Унгария, Финландия, Хърватия, Черна гора, Чехия, Швейцария, Южна Корея и Япония, ще бъдат тествани на произволен принцип.

Гражданите на всички останали страни ще продължат да бъдат тествани на влизане в страната и да бъдат карантинирани от 7 до 14 дни.