За началото на сезона в Гърция пристигнаха много българи, привлечени от топлото време, почивните дни и още.

Предимствата на туризма в южната ни съседка са много, но основното е отношението, споделят туристите. Българите признават, че в Гърция хората са усмихнати и приветливи, а у нас липсва точно гостоприемност.

Харис Сиганос е от местните хотелиери, които добре разбират желанията на гостите си. „Ние работим, за да им дадем всичко, за което те мечтаят, през цялата година. Всеки човек почива 5 дена, 10 дена, 15 дена и през останалите 350 дена си мечтае. Ние сме тука, за да реализираме мечтата“, казва той.

Пълноценната почивка, освен комфорт и добро обслужване, включва и още нещо важно за гърците. „Храната е от най-важните съставки на един хотел, защото въпросът е да дадеш вкуса на оригиналната гръцка кухня на нашите гости“, уточнява Сиганос.

Снимка: bTV

Според него успехът на един летен сезон не се измерва в броя туристи, които ще дойдат. „Най-важното, което казвам и на нашите служители е да чуваме. Да чуваме коментарите, да чуваме те какво друго мислят, че искат в този рай. Очаквам нашите гости да са много доволни. Ако са доволни нашите гости, това означава, че сезонът ще е добър“, казва хотелиерът.

Началото на лято 2024 в Гърция бе белязано от страхотно парти и дава заявка за неповторими летни преживявания край морето.