По-малко от два месеца, след като Франция прекрати задължителното носене на маска на открито, няколко крайбрежни курорта върнаха задължението поради борбата с четвърта вълна от инфекции с C0VID-19.

Районът Финистер на Бретан, който включва градовете Кампер, Морле и Брест, стана последният в понеделник, който нареди на хората да си рокриват устата и носа на открито след скок в случаите на коронавирус от началото на летните ваканции, предаде АФП.

Със своето атлантическо крайбрежие Бретан е една от най -популярните дестинации във Франция. Властите във Финистер заявиха, че броят на случаите на 100 000 жители се е увеличил четири пъти между 30 юни и 30 юли - от 19 на 90.

Снимка: EPA

Миналата седмица маските също станаха задължителни на открито в района на Морбиан, който обхваща град Ван, и Кот д'Армор, включително Динан и Сан-Брийо. Други области, които са възобновили задължителното носене на маски на открито, включват средиземноморския остров Корсика, в подножието на Пиренеите, на границата с Испания и езерото Анси, в подножието на Алпите.

Здравните власти в Корсика заявиха във вторник, че болниците ще започнат да отменят плановите операции, тъй като се борят с притока на пациенти с COVID.

Те намират причина в разпространението на мутацията „Делта“ за степен на заболеваемост от 830 случая на 100 000 души в северната част на острова в сравнение със средно за страната 224 случая на 100 000 души.