Французин иска компенсация за 4 години „скучна работа”. 44-годишният Фредерик Деснар съди бившия си работодател за 360 000 евро.

След като бил понижен от ръководството на известна парфюмерийна компания, Деснар бил пренебрегван и се занимавал с „маловажни дела”. През това време той умирал от скука на работното си място и ще се бори в съда за солидно обезщетение.

Той вече е завел иск в парижки съд и е описал работния си процес като „мъчително спускане в ада”. Поради това е получил стрес и различни заболявания, като епилепсия, язва и безсъние.

Фредерик Деснар заявява, че го е било срам да получава заплата за неговата работа и поради това започнал да изпада в депресия. Според адвоката на компанията обаче служителят не се е оплаквал през тези 4 години и поради това исканията му са неоснователни.

Миналата година националната жп компания SCNF изплати по 5000 евро за 12 години плюс празнични бонуси на свой служител, който не е работил и един ден през този период.

Въпреки че спечелил делото, той дори поискал и обезщетение от 500 000 евро „за пропуснати възможности за растеж в службата”.