След няколко дни надежда, че ситуацията с COVID-19 се подобрява, Франция отново отбеляза мрачен рекорд на починали от заразата.

Процентно обаче увеличението на пациентите, които се нуждаят от реанимационна грижа е равен на нивата от средата на март.

Здравните власти в страната предупреждават, че пикът на заразата все още не е достигнат.

Междувременно температурите във Франция са типични за края на май. По улиците в Париж има видимо повече хора през последните дни. В същото време именно във френската столица е най-критична ситуацията с препълнените болници.

„Парижани се отнасят с голямо разбиране към нас по време на проверките, нямаме трудности с това. Понякога се налага отново да обясняваме как се попълват декларациите за излизане, все още не е ясно за всички“, обясняват полицейските власти.

„Истината е, че вече започва да става дълго. Вече се усеща тежест върху поведението на хората. Но знаем, че нямаме избор, трябва да се съобразяваме“, споделя местна жителка.

От утре джогинг в Париж е разрешен само преди 10 и след 19 ч. Целта е да се избегне едновременно струпване на хората, които работят по време на карантината и тези, които не могат без спорт.

Франция започва да използва плазма от вирусоносители, които имат изградени антитела, за да се лекуват болните. Резултатите се очакват до 2-3 седмици.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!