Компанията за медицински технологии „Медтроник“ сподели за свободно използване дизайна на така нужните по цял свят респиратори с надеждата да помогнат в битката с COVID-19.

„Медтроник“ вече обявиха, че са започнали масово производство на респираторите „Пуритан Бенет 980“, но искали да направят още нещо.

„Разбираме, че търсенето на респиратори по цял свят отдавна надмина снабдяването с тях и поради тази причина споделяме публично дизайна на нашите PB560 респиратори. Това ще позволи на индустрии от цял свят да се включат в отговора срещу COVID-19”, написаха от фирмата в официалния си „Туитър“ профил.

Моделът PB560 е „компактен, лек и преносим респиратор, който осигурява нужния кислород както за възрастни, така и за деца“, поясняват още от компанията. От 2010 г. насам устройството е закупено от 35 държави по цял свят и може да бъде използвано както в клинична среда, така и у дома за пациенти на домашно лечение.

„Знаем, че тази глобална криза изисква глобален отговор. През последните седмици засилихме производството на другите ни респиратори, но искахме да направим още. И сега го правим“, коментира Боб Уайт, шеф в компанията.

Дизайн данните на медицинското оборудване са достъпни на уебсайта на фирмата.