Главният изпълнителен директор на "Фейсбук" Марк Зукърбърг заяви днес, че трябва да бъдат положени още усилия за контролиране на езика на омразата в най-голямата социална мрежа в интернет, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

"Езикът на омразата няма място във "Фейсбук", каза той днес на обществена проява в Берлин.

Зукърбърг е на двудневно посещение в Германия, за да отвърне на отправените критики срещу "Фейсбук" за начина, по който се справя с публикациите с подбуждащо към омраза съдържание.

Създателят на най-голямата социална мрежа призна каква чувствителност поражда този въпрос в Германия заради бежанската криза. "Чухме посланието и планираме да работим по-добре", каза Зукърбърг пред 1400 души, събрали се в сграда, която през 20-те години на 20 век е била автобусно депо, а след това бе преустроена в зала.

Зукърбърг призова САЩ и други страни да последват примера на Германия, която прие миналата година 1,1 милиона души, търсещи убежище.

Шефът на "Фейсбук" обяви, че компанията му е дарила над 1,1 милиона евро за съвместни проекти с европейски изследователски институции по развиване на изкуствения интелект, включително с Техническия университет в Берлин.