С президентски указ ФБР разсекрети документ, свързан с нападенията от 11 септември в САЩ, случили се преди 20 години.

В 16-те страници на документа се описват контактите, които похитителите са имали със саудитски сътрудници в САЩ. В него обаче няма доказателства, че правителството в Рияд е било съучастник в нападенията.

5 от общо 19 похитители на самолетите са от Саудитска Арабия. От момента на атаките близкоизточната страна отрича да има общо.

На този фон лидерът на „Ал Кайда“ се появи във видео, свързано с отбелязването на 20-ата годишнина от атентатите. От края на миналата година имаше слухове, че Айман Аз Зауахири е мъртъв.

В Шенксвил, щата Пенсилвания, Джо Байдън защити позицията си за изтеглянето от Афганистан.

"70% от американците мислят, че е дошло времето да се изтеглим от Афганистан и да спрем да харчим толкова пари. Но те не харесват как се изтеглихме. Трудно е да се обясни – Как иначе трябваше да се измъкнем?", заяви американският президент.

Критики към настоящия президент за политиките му спрямо Афганистан отправи бившият държавен глава Доналд Тръмп, който се срещна с полицаи от Ню Йорк.

„Гледах много речи, в които казват - "Ние влязохме и се борихме с врага". Това е вярно. Но не казаха какво се случи през последната седмица. Ние се предадохме. Не можем да позволим това да се случи. Защото това е петно върху нашата страна. Това е срам“, смята Тръмп.

В памет на загинали колеги, пожарникари от Флорида символично изкачиха 110 етажа, колкото са имали и кулите близнаци. Кулминацията на вчерашния ден дойде със светлини във формата на падналите кули близнаци в сърцето на Ню Йорк.