Асистент-режисьор е подал фаталното оръжие на актьора Алек Болдуин, с което е убита операторка и ранен режисьор на снимачната площадка. 

Думите, с които е подадено оръжието, са били: "Безопасно е".

Асистент-режисьорът Дейвид Холмс, подал фаталното оръжие, е мислел, че то е с халосни патрони. В пистолета обаче е имало един истински куршум. Целият реквизит е иззет от разследващите.

Според "Ел Ей Таймс" главният оръжейник на продукцията е жена на 20 години с почти никакъв опит. Трагедията разпали дебата за оръжията на снимачните площадки.

Вчера стана ясно, че Болдуин е използвал реквизитно оръжие. Говорителят на актьора съобщи, че вместо с халосни, оръжието е било заредено с истински патрони.

Жертвата е 42-годишната операторка Халина Хътчинс. Тя е откарана с хеликоптер в болница, но почива от раните си. Пострадал е и режисьорът Джоел Соуза, който е вън от опасност за живота.

Според американски медии още преди инцидента няколко души от екипа са напуснали заради правилата за безопасност и противоепидемичните мерки. От компанията обещаха вътрешно разследване.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!