„Ние би трябвало да сме част от екипа за преговорите за излизане от ЕС сега, това е съвсем ясно", заяви Найджъл Фараж, след като неговата Партия "Брекзит" победи на изборите за Европейски парламент във Великобритания.

Според него Обединеното кралство трябва да напусне съюза на 31 октомври, когато изтича сегашният краен срок за постигане на съгласие в британския парламент по споразумение за брекзит. Фараж предпочита излизане без сделка.

„Ако не напуснем на този ден, можете да очаквате Партия "Брекзит" да повтори тази изненада на следващите общи избори", заяви той и предупреди, че  ще обърне британската политика с главата надолу, ако му бъде отказано участие в преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз. 

Никой британски лидер не би допуснал Фараж до преговорите за излизане на Великобритания от ЕС, но неговата доказана способност да привлича поддръжници на Брекзит както от Консервативната партия, така и от Лейбъристката партия, ще затвърди убеждението на водещите консерватори, борещи се за мястото на Мей, че трябва да се стремят към по-решително скъсване с ЕС, отбелязва "Ройтерс".