Напукани магистрали, хора без електричество и завишена консумация на бира и сладолед. Това отчитат редица държави в Западна Европа, които продължават да са в плен на горещините.

Извънредни ремонти сполетяха магистрала Е42 в Белгия заради рекордните горещини. Жегите напукаха пътната настилка в областта Валония, а властите се принудиха да затворят едното платно за движение.

40-градусови температури чакат жителите на Полша в края на седмицата. От вчера хората са по плажовете след като живакът скочи над 35 градуса. Търговци на бира и сладолед реализират завидни печалби, а специалисти препоръчват на възрастните хора и на малките деца да стоят на сянка и да се пият повече течности.

Във Франция се появи нов проблем. След като се оказа, че жегите са довели до спиране на тока на близо милион абонати, днес на редица места властите регистрираха спонтанни пожари на стърнища. Най-горещият град в страната е Дижон с температура от 37 градуса.

Над 30 градуса е дори в Австрия, а хората се възползваха от чудесното време, за да се топнат в езерото Вьортер в провинция Каринтия.