„Това са въоръжени банди, не са войските, които се бият, те ни свалиха, взеха колата, парите, стреляха по краката, за да ни сплашат само, но се прибрахме 6 км пеш всички“. Това каза пред bTV Ясир Махмуд, който беше евакуиран от Судан, след като е потърсил помощ от българската държава.

Както първи съобщихме по bTV, Ясир Махмуд е здрав, макар уморен и стресиран от преживяното. По щастлива случайност нападателите не са взели паспорта му, защото си го е забравил вкъщи.

Очаква се тази нощ българинът да лети за София заедно с още един наш сънародник, напуснал Судан.

До часове ще бъде изведен и последният от тримата  български граждани, които отказаха да напуснат с групата от 34-ма наши сънародници.

Извеждането на Ясир и останалите наши сънародници е осъществено чрез служба „Военно разузнаване“. Посланикът ни в Египет и Судан Деян Катрачев качва Ясер на английски военен самолет за Никозия.

Нашият сънародник е бизнесмен, който от дълги години живее в Судан, после се мести в България, а сега от две години отново се установява в африканската страна. От началото на конфликта се заема да помага на местните българи да напуснат страната.

Ясир Махмуд ще бъде гост на Мария Цънцарова утре в предаването „Тази неделя“ часове след кацането му на родна земя!