Пилот на авиокомпанията „Америкън Еърлайнс” се превърна в интернет знаменитост, след като му се наложи да усмири буйстващ пиян пътник на борда на самолета си.

Пилотът, чието име не се съобщава, трябвало да се намеси, след като 25-годишният Майкъл Кър много искал да излезе, макар самолетът все още да рулирал по пистата в Шарлот, където тъкмо бил кацнал.

По време на едночасовия полет от Лексингтън Кър изпил три уискита, които със сигурност имат общо със заваления му говор, странните желания и агресивното поведение.

Младият мъж обиждал стюардесите, а след това съборил една от тях на земята и изритал друга – всичко това в желанието си да мине напред към изхода.   

„Достатъчно! Не докосвай стюардесите ми”, предупреждава го пилотът, но устните му предупреждения нямат особен успех.

Физическата сила и един колан, с който да бъдат завързани краката на буйстващия мъж, обаче се оказват добро средство за временно успокоение – докато се намесят органите на реда.

След инцидента Кър е бил предаден на правосъдието и бързо се сдобил с мярка за неотклонение – парична гаранция от 25 хил. долара, както и забрана да се качва на самолет и да доближава нападнатите стюардеси.