Кралица Елизабет II написа прочувствени благодарствени думи до всички хора, които изразиха подкрепата си през последните дни. Най-дълго управлявалият британски монарх навърши 95 години днес, а преди по-малко от две седмици кралицата загуби съпруга си принц Филип.

„По случай 95-ия си рожден ден получих много съобщения с добри пожелания, които високо ценя. Като семейство сме в период на огромна тъга, но ни донесе утеха да видим и да чуем толкова много добри думи за съпруга ми – както от хора от Великобритания и британската общност, така и от целия свят“, написа кралицата.

Официалната Инстаграм страница на кралското семейство отбеляза рождения ден на кралицата с нейна снимка от посещението ѝ в щаба на Британските разузнавателни служби.

„Семейството ми и аз искаме да благодарим на всички, които ни подкрепиха през изминалите дни. Бяхме дълбоко трогнати и продължава да ни се напомня колко голямо влияние имаше принц Филип върху толкова много хора през живота си“, написа още тя. 

Снимка: Getty Images

Това е първият рожден ден на кралицата от 73 години насам, който тя ще посрещне без съпруга си. Тя ѝ семейството ѝ ще останат в траур до петък, когато се навършват точно две седмици от смъртта на Филип.

Още любопитни подробности за кралица Елизабет II и британското кралско семейство може да прочетете на сайта LadyZone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!