Полицаи с мотори преследват мъж, движещ се със 100 км/ч на електрически скутер по магистрала в Австралия. Кадри от камерата на един от служителите на реда са запечатали зрелищната гонка, предава Daily Mail.

38-годишният Джеймс Коул е бил забелязан от полицията да се движи с висока скорост със своята електрическа тротинетка по скоростен път в източната част на Канбера на 23 декември миналата година.

Полицаите с мотори се приближават до мъжа, като му подават звуков сигнал да спре. Той на няколко пъти се обръща и вижда полицаите. Вместо да спре, мъжът свива във велоалея и ускорява, като на косъм се разминава от удар с колоездачи.

Преследването продължава няколко минути по тясната алея. Неколкократно полицаите на мотори карат успоредно с Коул. Гонката спира, след като тротинетката закача тревата и мъжът губи равновесие и пада. Веднага се изправя и отново се опитва да избяга от полицаите, но успяват да го задържат.

Той се извинява и казва, че е закъснявал за работа. След като е бил тестван, се оказва, че е употребил наркотици. След месеци в съда се признава за виновен по повдигнатите седем обвинения.

Според правилата подобно превозно средство може да се движи най-много с 25 км/ч, като едното му обвинение е за превишената скорост. Електрическата му тротинетка не е била регистрирана, не е имала застраховка и не е спрял след подадения сигнал от полицаите. Тротинетката му е била конфискувана, посочват от полицията.