Песента "You will never know" става запазена марка на певицата с кадифен глас. Откакто официално е пусната през 2011 г. става платинена във Франция, Гърция и Полша. А тук не излиза от клубовете и главите на милиони жени.

За първото си гостуване в България Имани спука по шевовете столичен клуб, за това ще има и втори концерт на 19ти октомври в зала 1 на НДК. Пътува заедно с 6-месечното си бебе навсякъде, където пее, но се радва, че майка й е неотлъчно до нея и й помага.

Красивата певицата с кадифен глас е третото подред от 7 деца родом от Каморските острови. Въпреки това цялото й семейство живее във Франция. Казва, че всички са талантливи по свой си начин и много артистични.

Добре дошла в България.

Благодаря.

Това е първия ти път в страната, но ще дойдеш пак на 19 октомври.

Да.

За голямо шоу. Какво ще видим тогава?

О, надявам се да е по-добро от това! Не, това е първият ми път в София и клубът е малък, но чух, че билетите са били продадени толкова бързо, че са решили да има и голям концерт. Така че очаквайте песни от стария ми албум, от новия, може би повече от новия, защото се връщам чак през октомври, нали? Така че албумът ще е излязъл. И надявам се ще видите добро шоу.

Песента ти "You will never know" е най-големият ти хит. Тук в България беше бум. Защо според теб в страни като Гърция, Турция, Полша и България имаш толкова много фенове?

Това е вярно. Но нямам идея! Не знам защо тази част от света харесва тази песен толкова много. Гърците ми казаха, че приличала на гръцка песен. Мелодията „Това е гръцка песен Имани, гръцка е"! За България не знам, не ви познавам достатъчно, ти какво мислиш?

Според мен е историята!

Може би. Това е драма. Драматична история. Може би си права. И италианците я харесват, поляци, руснаци, всички обичат драмата.

Има ли истинска история зад тази песен?

О, ако ти кажа, ще убия мистерията около песента.

Има ли мъж, който никога няма да узна?

Няма го повече!

Няма го повече.

Не.

Защото си щастливо омъжена.

Да.

Снимка: btvnovinite.bg

След двугодишна борба с болестта ендометриоза певицата успява да забременее от съпруга си на 36 години. За участието си в София дойде с 6 месечния си син Исая.

Ти всъщност си тук заедно с новороденото ти бебе?

Да, той е на 6 месеца, толкова е малък. Това пътуване трябва да е за около 6 дни и си мислех, че е твърде рано да го оставя и го взех с мен. Мисля, че е по-добре да бъде заедно с мен по хотели отколкото далеч от мен за 6 дни. Работя много, но моето семейство ми помага. Много съм щастлива, че е с мен.

Предполагам, че е трудно да си майка и да пътуваш постоянно.

Мисля, че е трудно изобщо да си работеща майка. Може би за мен е по-лесно, защото имам екип и хора, които ми помагат. Майка ми е с мен на турнето и ми помага. Но сигурно е адски трудно за някоя самотна майка, на която се налага да работи, да го оставя на гледачки и да го взима в 6. Така че, аз съм късметлийка в това отношение и ценя това.

Промени ли те майчинството? В начина, по който правиш музика?

Честно казано все още не знам. Той е на 6 месеца, а аз съм уморена през цялото време. Много е рано да се каже, а откакто е роден аз не съм написала нищо. Просто толкова съм уморена. Промени начина, по който гледам на живота, сигурно ще ме промени и като музикант.

Снимка: btvnovinite.bg

Името "Имани" на суахили означава "вяра". Тя го избира по време на 7-те години, в които работи като модел в Ню Йорк. Казва, че истинското й име Надя било толкова срещано, че й писнало да бъде "Надя номер еди-кой-си".

Ние сме 7 деца в моето семейство. Моите родители са от Коморските острови, аз съм родена във Франция. Много сме близки. С повечето живеем много близо един до друг и това е хубаво, защото когато идваш от голямо семейство, то е като да си с най-близките ти приятели през цялото време.

Ти най-малката ли си?

Не, аз съм в топ 3. Трета подред.

Ти си много талантлива, а другите талантливи ли са?

О, да.

С какво се занимават?

Имам сестра инженер, която обича да пее през уикендите. Друга сестра мениджър, която е и актриса. Брат треньор, всички правим различни неща, но мисля, че всички в семейството са много артистични по свой си начин.

Мислила ли си някога, че тези 7 години, в които си била модел са били загубени, защото си могла да станеш популярна певица по-рано?

Не. Не, защото трябваше да премина през това пътешествие. Да добия куража да стана певица. Исках да стана певица толкова дълго време, но мислех, че няма да стана, защото имам странен глас и това не е за мен. Това с моделството ми дойде наготово. Ако не бях отишла в Ню Йорк, ако не се бях борила там 7 години мисля, че нямаше да имам силите и куражът да стана певица. Категорично не съжалявам.

А кой е най-трудния ти момент в тези 7 години?

Няма един момент. Всичко стана трудно след 11 септември. Пазара се разтърси и много модели вече не можеха да работят. Обаче ти имаш наем за плащане, но никой не ти се обажда за работа.Така че започваш да сервираш в ресторанти и всичко останало, за да свързваш двата края. Оказваш се сам самичък в Ню Йорк, а семейството ти е на другия край на океана. Беше наистина, наистина трудно. Беше живот! И в Ню Йорк или се изправяш или си тръгваш. Научих се на дисциплина, че колкото и да е гадно трябва да го направиш. Научих се да живея. Но се радвам, че сега всичко това е в миналото.

Какъв мислиш е ключът към това един певец да бъде успешен? Защото ти имаш уникален глас и уникален външен вид?

Не знам каква е рецептата за популярност. Знам, че успехът какъвто и да е за теб не трябва да е популярността. Популярността е само плюс. Бих сметнала себе си за успешна ако в края на деня мога да живея и да се храня от музиката си. Всичко останало е бонус. Така че единствения ключ към успеха според мен е работа, работа, работа и работа. И ако станеш известен - супер! Но това не трябва да е крайната цел, защото популярността не е постоянна. Днес си известен, утре е някой друг. Това не може да е критерия за успех, защото в края на деня ще бъдеш много нещастен.