Египетските военни публикуваха първите снимки на отломките от падналия египетски самолет. На тях се виждат части от фюзелажа на самолета, спасителни жилетки и лични принадлежности на пътниците.

Логото на „ИджиптЕър” се вижда много ясно на някои от отломките, открити в Средиземно море, където самолетът падна в четвъртък.

Всички отломки се изследват щателно, с надеждата разследващите органи да разберат каква е причината за катастрофата.

Вчера беше съобщено, че преди пътническият самолет на авиокомпания „Иджипт еър“ (EgyptAir) да изчезне от радарите, на борда му се е задействала сигнализацията за пожар.

Падналият преди два дни в Средиземно море египетски самолет се е разбил 7 минути след като на борда се е задействала аларма за дим, потвърдиха френските власти.

Общо 7 автоматични съобщения за проблеми на борда е изпратил "Еърбъс"-ът на Египетските авиолинии. Освен сигналите за дим са се задействали и датчици за отваряне на прозорците в пилотската кабина.

За момента властите не отхвърлят нито една от възможните версии за инцидента, при който самолетът се разби с 66 души на борда на път от Париж за Кайро.

Издирването на черните кутии продължава.

Междувременно Европейската космическа агенция (ESA.int) съобщи, че радарният сателит „Сентинел-1А“ е засякъл вероятен разлив на гориво в източната част на Средиземно море – в района, над който изчезна самолетът.