Масови протести в Съединените щати. Поводът – навършва се една година от встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп.

Управлението на Тръмп започна с протести, разследвания и скандали. Днес те не само, че не са утихнали, но продължават с пълна сила.

Хиляди жени от различни възрастови, икономически, етнически, политически и религиозни групи се събират днес в Чикаго и различни градове на САЩ под лозунга – "Поход към урните".

Те не са доволни от управлението на сегашния президент.

Изкореняване на всички форми на дискриминация в американското общество – за това призовават участниците в протеста. Те настояват също така за засилване на борбата срещу сексуалния тормоз, за гарантиране на справедлив отпуск по майчинство, както и за достъпни здравеопазване и образование.

Протести ще има и в други градове.

Не всички американци обаче са недоволни от Тръмп. Не са малко и тези, които смятат, че първата му година в Белия дом е била успешна.

Социологическите проучвания сочат, че рейтингът на Тръмп през първата му година в Белия дом е рекордно нисък. Особено ярък е контрастът в сравнение с неговите предшественици – Джордж Буш-младши и Барак Обама.

Протестите в Чикаго и други градове в САЩ ще продължат и утре, за да отбележат една година от управлението на Доналд Тръмп. Или както от Си Ен Ен го определиха "Една година Управление на хаоса".