Джон Лангли, създателят на телевизионния сериал "Ченгета", е починал по време на автомобилно състезание в Мексико, съобщава говорител на семейството. Той беше на 78 години.

Лангли е починал в Баха от инфаркт в събота по време на офроуд състезанието Coast to Coast Ensenada-San Felipe 250, казва говорителят на семейството Пам Голум, цитиран от "Фокс".

"Ченгета" беше сред първите риалити сериали в ефира, като дебютира на малкия екран през 1989 г. и се превръща в институция със своите 32 сезона.

Шоуто беше известно с това, че проследява работата на полицaите - с техните отегчителни нощни дежурства или преследвания на престъпници. Сериалът се излъчва по "Фокс" от създаването си до 2013 г., когато собствеността е придобита от Spike TV на Viacom, по-късно преименувала се като Paramount Network.

Заради непрестанните критики, че представя една про-полицейска перспектива, сериалът беше свален завинаги от ефира на Paramount миналата година по време на глобалните протести, свързани с убийството на Джордж Флойд.

Лангли е продуцент и на филма "Бруклинските стражи" от 2009 г., който е режисиран от Антоан Фукуа и включва участието на Ричард Гиър и Дон Чийдъл.

Вижте повече за Джон Лангли в Ladyzone.bg.