„Дългът преди всичко”. Това си казали двама влюбени, когато отменили сватбата си, за да участват в спасителните операции по време на урагана "Ирма" във Флорида.

Бялата рокля и сватбения костюм били заменени от военни униформи, а сватбената торта - с бонбони от супермаркета. Букетът бил скалъпен.

24-годишната Лоурън Дърам и 26-годишният Майкъл Дейвис са част от 125-и военновъздушен медицински отряд към националната гвардия. Тя планирали сватба на плажа следващата седмица.

Но вместо това те си казали заветното "Да" в хангар, пълен със спасителни лодки, и пред очите на техните колеги и непознати доброволци.

Когато новините за ураган "Ирма" достигнали до тях, двамата отменили сватбата си и се втурнали да помагат на бедстващите, тъй като дългът им на медици е по-важен от сватбеното тържество, казват младоженците.

"Включихме се като доброволци, за да подкрепим Флорида. Двамата искахме да помогнем при урагана "Ирма" и да дадем някакво успокоение на хората", каза младоженката Лоурън Дърам.

Двамата смятат да проведат официална церемония с роднини и близки приятели след края на спасителните действия във Флорида. За да не се сърдят.

Използвани са материали на Florida National Guard Public Affairs Office