Двама души бяха убити, а 15 ранени в сблъсъци между венецуелската армия и демонстранти в югоизточната част на Венецуела.

Протестиращите се опитаха да попречат на военните да блокират път, за да бъде възпрепятствано внасянето на хуманитарна помощ в страната.

Жертвите са съпрузи. Те и ранените са от индианската общност Пемон. До сблъсъците се е стигнало в община Гран Сабана близо до границата на Венецуела с Бразилия.

Същевременно бразилски военен самолет, натоварен с хранителни продукти и други провизии кацна днес във военновъздушната база Боа Виста в бразилския щат Рорайма, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. Щатът се намира на границата с Венецуела, затворена по нареждане на венецуелския президент Николас Мадуро от вчера.

Снимка: EPA

Самолетът излетя от бразилската столица с 23 тона мляко на прах и 500 комплекта продукти за оказване на първа помощ. Вчера друг самолет докара в Боа Виста 51 тона ориз и захар.

Представители на американската Агенция за международно развитие присъстваха на кацането на самолета днес. Продуктите докарани с него - общо 138 тона - ще бъдат складирани в базата до края на деня.

После те ще бъдат откарани в Паракаима, граничен град на 215 километра от Боа Виста. Оттам продуктите ще влязат във Венецуела с венецуелски камиони с венецуелски шофьори.