Двама са убити при нападение с нож в мюсюламански център в Лисабон. Други няколко души са ранени, съобщи португалската полиция, цитирана от Ройтерс. 

Снимка: Reuters

Неидентифициран мъж с голям нож е нападнал шиитския мюсюлмански център португалската столица малко преди 11 ч., се казва в изявлението на полицията. 

Нападателят е прострелян, след като отказал да остави оръжието си и се приближил с ножа до полицаите. Той е задържан и откаран в болница. Според CNN Portugal той е афганистанец. 

Снимка: Reuters

Премиерът Антонио Коста каза, че всичко показва, че това е изолиран акт и е рано да се правят каквито и да било тълкувания за престъплението.

Принц Карим Ага Хан, духовен водач на световните исмаилити, откри мюсюлманския център в Лисабон през 1998 г. Исмаилитите са малцинство в рамките на шиитския ислям. Представители им са били атакувани от екстремистки групи в страни като Пакистан.

Исмаилитската общност в Португалия е една от най-големите в континентална Европа, наброяваща хиляди, включително избягали от Мозамбик по време на гражданската война.