Двама от ранените пътници при автобусната катастрофа в България - 17-годишно момиче и 49-годишен мъж, вече са хоспитализирани в клиника в Скопие за пластична и реконструктивна хирургия, съобщиха от министерството на здравеопазването на Република Северна Македония.

Министърът на здравеопазването Венко Филипче, който беше в клиниката, за да посрещне пациентите, каза по-рано, че и двамата са в стабилно състояние и са с леки наранявания.

Пациентите ще бъдат задържани за наблюдение и оценка, след което ще бъдат пуснати за домашно лечение. Ще бъде осигурена и психиатрична подкрепа, тъй като това в момента е от първостепенно значение.

От министерството на здравеопазването съобщиха, че останалите петима пациенти, които се лекуват в София, ще бъдат изписвани поетапно в зависимост от тяхното състояние.

В нощта на 23 ноември автобус с регистрация в Скопие, пътуващ от Турция към Северна Македония, катастрофира и се запали близо до село Боснек в България. Загинаха 45 души, а 7 успяха да се спасят и бяха настанени в „Пирогов“.