Нова скандал около американския президент Донал Тръмп. Бившият личен адвокат на президента – Майкъл Коен, заяви пред съда, че Тръмп му е наредил да извърши престъпление като уреди плащания за мълчанието на двете жени, които твърдят, че са имали интимна връзка с него. 

51-годишният Коен се призна за виновен по осем наказателни обвинения, включително за данъчни нарушения, банкова измама и нарушаване на правилата за финансиране на предизборни кампании.

Федералният съд в Ню Йорк постанови гаранция от 500 000 долара за освобождаването на адвоката, докато бъде произнесена присъдата му на 12 декември.

Тръмп нападна Коен в "Туитър": Ако някой търси добър адвокат, силно ви препоръчвам да не се възползвате от услугите на Майкъл Коен!

Шефът на предизборната кампания на Тръмп – Пол Манафорт, пък беше признат за виновен по редица обвинения в данъчни и банкови измами.

"Натъжен съм. Трябва да ви кажа, че Пол Манафорт е добър човек. Той е работил с Роналд Рейгън. Работил е с много хора през годините, съжалявам за него. Това не ме засяга пряко, но смятам, че е много тъжно", посочи американският президент.

Това е първото дело, произтичащо от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намеса на Русия в изборите през 2016 г. и възможно съглашателство между Москва и кампанията на президента Доналд Тръмп.