Броят на потвърдените жертви на катастрофата с пътнически самолет край пакистанския град Карачи достигна 97 души. Това съобщи представител на властите. 11 души са ранени сред живеещите на мястото на инцидента.

Има и двама оцелели от самолета, които според местни медии, са в стабилно състояние.

Снимка: Ройтерс

Един от оцелелите, инженерът Махамад Зубаир, разказа за преживяното.

Снимка: btvnovinite.bg

"Всичко, което виждах наоколо, беше дим и огън. Чувах викове от различни посоки. Деца и възрастни. Всичко, което виждах, беше огън. Не виждах хора - само чувах виковете им.", спомня си Зуабир.

Снимка: btvnovinite.bg

"Откопчах колана си и видях някаква светлина. Тръгнах към светлината. Наложи се да скоча от около 3 метра, за да се спася.", разказва оцелелият.

Късметът да оцелее обаче вероятно не е имал пакистанският супермодел Зара Абид, която е била сред пътниците на разбилия се самолет. Дизайнери и звезди изразиха скръбта си от загубата в социалните мрежи.

Спасители работят без прекъсване на мястото на инцидента, за да извадят телата,  погребани под останките на машината и под руините на многоетажните сгради, разрушени при сблъсъка.

Снимка: Ройтерс

В града започнаха погребенията на първите жертви на фаталния инцидент. А техните близки и роднини изразиха негодувание.

"Не само трагедия, това е убийство. Защо там има такива високи сгради? Те не трябва да са там. Законът трябва да се спазва", казва Фахад Хан, роднина на загинал при катастрофата.

Според предварителна информация причина за катастрофата може да е техническа неизправност или сблъсък с птици.