Двама граждани на Ирак - мъж и жена, бяха заловени от румънската гранична полиция, след като скочили от международния влак София-Букурещ при опит да влязат нелегално на румънска територия, пише БТА, цитирайки местни медии.

По време на проверка на бързия влак, който се движи по маршрута София-Букурещ, румънските гранични полицаи забелязали един мъж и една жена, които скочили от влака, опитвайки се да избегнат граничен контрол. Полицаите успели да ги задържат. Двамата заявили, че са иракски граждани и нямат документи.

Двамата иракчани - на 22 г. и на 27 г., били отведени. В същия вагон бил идентифициран още един иракски гражданин, на 35 години, който имал паспорт и разрешително за престой в България. Той следвало да влезе легално в Румъния. При него бил намерен багажът на двамата мигранти, както и документ, издаден от българските власти за лица, търсещи убежище. У жената бил намерен и иракски документ за самоличност.

Двамата мигранти заявили, че тръгнали от София и искали да достигнат държава от Западна Европа. Жената поискала медицинска помощ, като обяснила, че е приела наркотици на българска територия. Румънските власти повикали Спешна помощ, за да бъде откарана в болница.

Разследването на случая продължава, а съгласно българско-румънския протокол двамата мъже са предадени на българските власти.