В Сърбия са задържани двама души за търговия с български паспорти, информира БГНЕС. Арестуваните са на възраст 62 и 41 г.

От Дирекцията за борба с корупцията към Министерството на вътрешните работи и прокуратурата в Ниш са установили, че 62-годишният мъж е бил посредник при получаването на българското гражданство за 50 души. От тях той е получил 1,5 млн. динари или около 13 043 евро (115 динара = 1 евро).

41-годишният мъж е работил в общината в Пирот и с негово съдействие са издавани неверни удостоверения. За извършената услуга общинският служител е получил 2500 евро. Двамата са задържани за 48 часа, след което ще бъдат предадени на прокуратурата.

В края на октомври 2018 г. в България беше задържан председателят на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев, който бе издигнат на този пост от ВМРО.

Той беше арестуван след разследване на корупционна схема за незаконно издаване на удостоверение за българско гражданство. Неговият случай се гледа от Специализирания наказателен съд.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!