Републиканският-кандидат за президент Доналд Тръмп заплаши, че ще покани на първия си телевизионен дебат с кандидатката на демократите Хилари Клинтън бивша любовница на бившия президент Бил Клинтън, който е съпруг на Хилари, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Дамата - Дженифър Флауърс - е имала връзка с Бил Клинтън през 70-те години на миналия век. Тя каза, че е готова да откликне на поканата и да дойде на дебата. Ръководителката на кампанията на Тръмп Келиан Конуей пък не потвърди днес, че Дженифър Флауърс ще присъства на дебата и каза, че екипът на Тръмп не я е поканил официално.

Тръмп отправи заплахата, че е поканил на дебата бивша любовница на Бил Клинтън, след като лагерът на Хилари Клинтън покани на дебата бизнесмена Марк Кюбан, собственик на баскетболния отбор Далас Маверикс. Кюбан е много критичен към милиардера Тръмп.

По повод заплахите на Тръмп Роби Мук, ръководител на кампанията на Клинтън, каза: Фактът, че Тръмп се занимава с такива неща часове преди първия предизборен дебат, показва какъв президент ще бъде той.

Първият дебат ще е в 21 ч. източноамериканско време утре в университетът Хофстра в град Хемпстед на Лонг Айлънд, на един час път от Ню Йорк.

Аферата с Дженифър Флауърс за малко не провали кандидатурата на Бил Клинтън за първи президентски мандат през 1992 г. По онова време той отрече да е имал сексуална връзка с дамата. Години по-късно той призна под клетва, че е имал само една сексуална връзка и тя е била през 1977 г. Флауърс пък написа книга, в която каза, че връзката им е продължила 12 години.

За дебата утре всеки един от двамата кандидати разполага с по няколкостотин места в залата и може да покани когото си избере да присъства на живо. Темата за гостите на дебата винаги е била чувствителна.