Най-добре за Северна Корея е да спре да отправя повече заплахи към САЩ, защото „те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, каквито светът никога не е виждал”, заплаши американският президент Доналд Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес.

Президентът говори по време на импровизиран брифинг на неговото частно голф игрище в щата Ню Джърси, където прекарва отпуската си.

„Неговите (на Ким Чен-ун – б.ред.) заплахи излизат извън нормалните рамки и, както вече съм казвал, те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, или иначе казано, със сила, каквито този свят още никога не е виждал”, обясни Тръмп.

По-рано вестник „Вашингтон пост” съобщи, позовавайки се на доклад на разузнавателните служби, че КНДР е успяла да произведе ядрени бойни глави, които могат да бъдат поставени на разработените от Пхенян ракети.

По данни на разузнавателните среди, това е поредната крачка на Северна Корея към придобиването на статут на пълноценна ядрена държава. Според анализ, проведен миналия месец от разузнавателното управление на Пентагона, към днешния ден Пхенян може да разполага с до 60 ядрени бойни заряда.

Според независими експерти, цитирани от „Вашингтон пост”, тази бройка може би е малко завишена.