Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна днес в Хюстън, щата Тексас, за да се срещне с пострадали от урагана „Харви”, предаде Франс прес.

Природното бедствие опустоши огромния пристанищен град с население от 2,3 милиона души.

Самолетът на американския президент кацна във военната база "Елингтън фийлд". Тръмп е придружаван от съпругата си Мелания.

Президентът на САЩ вече посети във вторник засегнатия от "Харви" Тексас. Тогава обаче Тръмп нямаше възможност да се срещне с пострадали от бурята.

По-късно днес президентът на САЩ ще посети Лейк Чарлз в Луизиана - другия американски щат, който пострада.

"Америка е с вас!", написа в Туитър Тръмп на отпътуване от Вашингтон.

Президентът на САЩ отнесе критики, че при първото си посещение на засегнатите райони не се е срещнал с местни хора, отбелязва Асошиейтед прес. Първата дама пък бе порицана, че във вторник е била модно облечена и на високи токчета, когато се е качила на самолета една визита, която е имала за цел да бъде показана подкрепа за хора, които са загубили всичко. Тогава освен това на шапката й бе изписано съкращението ПДНСЩ (Първа дама на Съединените щати).

Днес Мелания Тръмп отново бе на високи токчета, когато се качи на президентския самолет. И в двата случая обаче тя се преоблече по време на полета.

Днес Мелания, взела си поука след критиките, слезе от самолета със зелени джинси, кецове и спортна бейзболна шапка с надпис "Тексас".