Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че не разполага със записи на разговорите си с бившия директор на ФБР Джеймс Коми, предадоха.

Досега той неведнъж бе намеквал, че има такива записи.

"При всичките съобщения в последно време за електронно следене, прехващане, разкриване и незаконно изтичане на информация, нямам представа дали има "ленти" или записи на разговорите ми с Джеймс Коми, но аз не съм правил и не разполагам с такива записи", написа Тръмп в серия от туитове.

Няколко дни след като уволни Коми на 9 май, президентът на САЩ намекна за възможността да съществуват записи на разговорите му с него.
"Джеймс Коми по-добре да се надява, че няма "записи" на разговорите ни преди да пуска информация към медиите!", гласеше заплашителен туит на Тръмп.

При изслушване в Сената в началото на юни Коми заяви по този повод: "Видях туита за записите. Надявам се, че има записи."

В Сената бившият директор на ФБР заяви под клетва, че Тръмп поискал от него да му е лоялен и му казал да прекрати разследването на руската намеса в американските избори от 2016 г. в частта, засягаща бившия съветник за националната сигурност на президента Майкъл Флин. Ако това бъде потвърдено, то би могло да се тълкува като възпрепятстване на правосъдието.

Тръмп обвини Коми в лъжа и заяви, че е готов да опровергае под клетва свидетелските му показания.