Синът на американския президент Доналд Тръмп е готов да съдейства на сенатската комисия по разследването за руска намеса в американските избори.

Доналд Тръмп-младши вече беше призован от Комисията по разузнаване в Камарата на представителите, за да отговори на въпроси за срещата му с руска адвокатка, свързана с Кремъл по време на президентската кампания. Това е станало, след като му е била обещана компрометираща информация за Хилари Клинтън. В интервю Тръмп-младши отрече да е получил обещания компромат. 

Все по-объркващ става скандалът около Доналд Тръмп младши и разменени имейли с руска адвокатка за компромати срещу Хилари Клинтън. Намесиха се и имената на руски попизпълнител и баща му олигарх, близък до Кремъл.

Офертата за среща с руската адвокатка идва от британски музикален публицист, който е прес говорител на популярна руска шоу звезда – Емин Агаларов.

Агаларов е син на един от най-богатите и влиятелни руснаци Арас Агаларов.

В интервюто Тръмп-младши отрече да е получил обещания компромат.

„Като направя равносметка, може би щях да направя нещата различно. Това, което се случи, беше преди руската мания в пресата. За мен това беше нещо като паралелно разследване на всички истории към онзи момент, не само свързани с кампанията”, коментира той.

Американският президент защити сина си с пост в социалните мрежи.

"Той беше открит, прозрачен и невинен. Това е най-големият лов на вещици в политическата история. Тъжно!", написа Тръмп.

Президентът на САЩ заяви, че не е знаел за действията му, но го поздрави за проявената „прозрачност” за срещата му с руската адвокатка.