Американският президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун вече са във Виетнам, където ще се срещнат за втори път. Тема на разговорите отново ще бъде ядреното разоръжаване на Корейския полуостров.

Снимка: EPA

Севернокорейският лидер пристигна във Виетнам няколко часа преди американския президент. Ким Чен-ун избра да пътува 4500 км с брониран влак, така както през 1964 г. неговият дядо посещава страната, която сега е домакин на срещата.

От гарата в граничния град Донг Данг севернокорейската делегация отпътува с няколко лимузини, а автомобилът на Ким Чен-ун бе охраняван и от 12 бодигарда.

Делегацията от Пхенян отседна в един от най-луксозните хотели в Ханой, в който бяха настанени американските журналисти. Изненадващо се наложи представителите на медиите да освободят стаите си.

Севернокорейският лидер е придружен от най-доверените си хора. Екип на японска телевизия успя да заснеме сестрата на лидера, която му подава пепелник. Кадрите са направени по-рано сутринта на гара в Китай малко преди влакът да пресечи границата с Виетнам.

Задграничното пътуване на севернокорейския лидер бе официално съобщено от държавните медии в родината му. Късно вечерта на летището в Ханой се приземи и самолетът на американския президент.  

Двамата лидери започва разговорите след няколко часа в една от историческите сгради на Ханой.