Дизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана затвориха магазините си в Милано за три дни „от възмущение" срещу забележка на служител на градските власти относно обвиненията в укриване на данъци срещу тях, предаде АП.

Двамата модни аса публикуваха реклама на цяла страница в днешните италиански всекидневници, посочвайки колко са разстроени от „обидите", насочени към тях.

Последната капка, отбелязват те, са били забележките на представител на градските власти, който заявил, че на данъчни измамници не бива да се разрешава да използват прочути места в града.

През юни Долче и Габана бяха признати за виновни в данъчни измами. Те бяха осъдени на една година и осем месеца затвор за данъчни измами на стойност 1 милиард евро. Присъдата бе наложена от първоинстанционен съд. Двамата отхвърлят обвиненията и планират да обжалват решението.

Смята се, че двете звезди на миланската мода са създали дружество, наречено „Гадо” (Gado) с централа в Люксембург, на което са поверили контрола на марките на тяхната модна империя.

Така те заобикаляли италианското данъчно законодателство и лишили данъчните от колосалната сума.

В Туитър Габана посочи, че с Долче никога не са молили да използват градски пространства.

Магазините им ще бъдат отворени отново в понеделник.