Съобщенията за атаката срещу Израел предизвика бурна радост по улиците на Южен Ливан и Ивицата Газа.

При отделно терористично нападение в град Яфа край Тел Авив палестински бойци убиха шестима израелски граждани. Още няколко бяха ранени, някои от тях са в тежко състояние. Нападателите са ликвидирани.

В Южен Ливан продължава операцията "Северни стрели". Израелската армия нанася удари по въздух и земя по военни обекти на „Хизбула“ - беше убит и координаторът на иранските оръжейни доставки за шиитската групировка.

Тел Авив твърди, че целта не е окупацията на Ливан, а унищожаването на военна инфраструктура на „Хизбула“ в южната част на страната.

 

„Хизбула“ превърна ливанските населени места, разположени в съседство с израелските, във военни бази, готови за нападение срещу Израел.

Редовната ливанска армия се оттегли от граничните райони, а премиерът заяви, че страната му е изправена пред "една от най-опасните фази" в историята си. Стотици хиляди бягат, за да се спасят. В Бейрут търсят убежище на плажа - далеч от сградите.

„Хората умират, убиват ги. Деца ставата на парчета. Те нямат нищо общо с този живот, те просто са деца“, коментира Зейна Нажа, бежанка от Южен Ливан.

Хиляди чужди граждани се опитват да напуснат Ливан, но заради въздушните тревоги на летището в Бейрут полетите са силно ограничени.

Проследете всичко около последната ескалация на конфликта в Близкия изток в ефира на bTV и в нашия онлайн репортаж.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK