"Дисниленд" в Париж, най-голямата туристическа атракция в Европа, от събота ще бъде домакин на място за масова ваксинация срещу COVID-19 в своя конгресен център, съобщи АФП, цитирана от „Франс 24“.

Решението идва на фона на стремежа на Франция да ускори процеса наимунизация, съобщиха официални представители.

Увеселителният парк бе затворен от 30 октомври, като остави без работа 17 000 служители.

Първоначално се планираше "Дисниленд" отново да приема посетители на 2 април, но влошаването на епидемичната картина във Франция наложи отлагането.

Мястото за ваксинация ще се помещава извън увеселителния парк в "Нюпорт Бей Клуб", конгресен център в близост до хотелския комплекс. То ще се управлява от местните власти и регионалната здравна служба ARS и ще бъде отворено само през почивните дни, докато други френски пунктове за ваксинация често затварят в неделя.

Целта е да се имунизират поне 1000 души на ден, тъй като Франция се стреми да постави поне една доза от ваксините срещу COVID-19 на 20 млн. души до средата на май.

По данни на здравното министерство към вторник Франция е поставила първа доза на близо 12,8 млн. души или на 19% от населението на страната.

Глобалната група „Дисни“ съкрати 32 000 работни места в тематичните си паркове по целия свят до края на първото тримесечие на 2021 г., предимно в САЩ заради въздействието на коронавируса.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!