"Дисниленд" край Париж от днес се превърна във ваксинационен център. Капацитетът му позволява да имунизира по 5000 души на ден. Кореспондентът ни в Париж Десислава Минчева проследи първия работен ден на новия център.

Това е входът на един от хотелите в най-големия парк на Дисни в Европа, на малко повече от 30 км от Париж.

Гости на атракционния парк тук няма от повече от 7 месеца заради епидемията. Но от днес този хотел се превръща в един от най-големите ваксинационни центрове във Франция.

Обикновено там влизат около 40 хиляди души на ден. От 30 октомври миналата година, "Дисниленд" край Париж е напълно празен. 17 хиляди служители са без работа. Някои от тях обаче днес са там доброволно, за да помогнат за организацията на новия ваксинационен център. Има обаче и разочаровани, които са отишли без предварително уговорена среща.

„Ами току що се връщам от центъра, от ваксинационния център, не можах да се ваксинирам. Връщам се, трябва да се прибера. Казаха ми, че само за над 60-годишните хора. Значи трябва да се върна, да поизчакам още малко време и да си взема друг час и друг ден“, каза българката Христина, която живее в Париж.

На опашката се чака около 30 минути. За първите два дни през ваксинационния център „Дисниленд“ ще минат 6000 хиляди души. От началото на месец май той ще е отворен всеки ден от седмицата и ще работи денонощно.