Директорката на училище в провинция Дъръм Кейт Чишолм се обърна с призив към родителите на учениците си да обръщат повече внимание на външния си вид. По думите ѝ те не не бива да си позволяват да водят децата си на училище по чехли и пижами.

В официалното писмо, написано от Чичолм, тя ги моли да дават по-добър пример на децата си и да „се обличат подобаващо в „дневни” дрехи” преди да изпратят отрочетата си на училище.

Небрежността им не се ограничава в сутрешните часове – някои родители си позволяват да дойдат в пижами и халати, дори по време на коледни представления и родителски срещи.

Ръководителката на училището в Дарлингтън се е обърнала към родителите и настойниците с молба да „повишат стремежите на децата си”.

„Сигурна съм, ще се съгласите, че това е важно за всички нас - за да даде добър пример за това, какво е подходящо и приемливо във всички аспекти от живота. Не само от гледна точка на тяхната безопасност, на общото благосъстояние на обществото, но и като подготовка за собственият им съзнателен живот", пише Чишолм в писмото си.

Много родители са приветствали думите на директорката.