Най-малко 32 души загинаха, 40 са ранени и пет са в неизвестност при дерайлирането на два влака в щата Мадхия Прадеш в централната част на Индия, съобщи щатската полиция, която координира спасителната операция, предаде ТАСС.

Двата влака, движещи се в противоположни посоки, дерайлираха около полунощ в интервал от няколко минути. Придошлата река е заляла моста и е отнесла основата, върху която са били положени релсите. Шест вагона от експреса "Камаяни" и четири вагона от експреса "Джаната" са дерайлирали.

По данни на правоохранителните органи, основната причина за смъртта на пътниците е токов удар, някои от тях са паднали в реката, а някои са пострадали в следствие от деформацията на вагоните при падането.

Повече от 300 пътници са били евакуирани и са в безопасност. Водолази използваха оксижени, за да измъкнат хора, блокирани в падналите във водата вагони.

Около 100 души загинаха в Индия през последните дни в наводнения, свлачища и срутвания на сгради, причинени от проливните мусонни дъждове.