Нов братоубийствен конфликт назрява в Украйна. Властите изпратиха войска и БТР-и за овладяване на кризата в Мукачево.

В пограничния град от вчера се водят улични боеве между милицията и бойци на групировката "Десен сектор". Смята се, че стълкновенията са започнали заради разпределение на контрабандния бизнес в региона.

Мукачево се намира в стратегическа близост до границите с Унгария, Словакия и Полша. Ситуацията обаче излиза извън контрол, а полицията не може да се справи.

В същото време поддръжници на "Десен сектор" в различни градове на Западна Украйна организират масови протести и блокират здания на местната власт.

Техен командир съобщи, че отрядите в Донбас се изтеглят, за да влязат в битка с централната власт.

„Ние не искаме нищо за себе си. Искаме справедливост и хората да живеят нормално. Но когато се опитаме да спрем контрабандата, а те започват да ни убиват, тогава трябва да питате правителството какво се случва в страната”, заяви в Киев говорителят на организацията Артьом Скоропадски.

Бойците на радикалната групировка изиграха решаваща роля за свалянето на президента Виктор Янукович и участва активно в сраженията с проруските сепаратисти на Изток, но започва да става неудобна за новата власт в страната.