Ден 26 на войната в Украйна - нови руски удари и още цивилни жертви. Украинският президент Володимир Зеленски призова Европа да преустанови всякаква търговия с Русия.

В Украйна се намират специалните ни пратеници Стоян Георгиев и операторът Александр Осиченко.

В 6 ч. в Одеса са прозвучали сигнали за въздушна опасност, от които не е последвало нищо, но по-късно около 9 ч. в центъра Одеса са се чули взривове. Минути по-късно стана ясно, че ракети са ударили жилищен квартал в града и две сгради са разрушени, без да има ранени и жертви.

Около 12 ч. отново са се чули взривове, но минути по-късно е излязло предупреждение от властите да не се огласява информация и снимки от разрушенията, защото това би могло да помогне на руските сили, които изстрелват ракетите от кораби в Черно море.

Около 19 ч. отново са прозвучали сирени за въздушната опасност.

На този фон по тъмно тази сутрин беше бомбардиран жилищен квартал в столицата Киев. Нанесени са сериозни поражение на голям търговски център и жилищен блок. Загинаха 8 цивилни, много са ранени.

Москва съобщи за ракетен удар по база за военна подготовка край Ровно, в Западна Украйна. Продължават и тежките сражения за Мариупол. Въпреки ултиматума на руснаците градът да се предаде, за да бъдат отворени хуманитарни коридори, съпротивата не спира.