Нови удари и жертви от войната в Украйна. Останки от ракета удариха жилищна сграда в Киев. Съобщава се за един загинал и трима ранени.

В Мариупол неустановен брой хора вероятно са затрупани под развалините на Драматичния театър след ракетен обстрел по сградата. В театъра са се укривали между 1000 и 1200 души.

Сателитна снимка, направена два дни преди атаката, показва думата "Деца", изписана с големи букви пред и зад сградата.

Украйна обвини Русия за атаката. Москва обаче отрича и на свой ред обвинява крайнодясната украинска милиция, че е взривила театъра.

Съединените щати обявиха безпрецедентна военна помощ за Киев на стойност 1 милиард долара.

Американският президент Джо Байдън за първи път нарече руския си колега Владимир Путин "военнопрестъпник" заради инвазията в Украйна. В отговор Кремъл определи думите на Байдън като "неприемливи и непростими".

По-рано Путин за пореден път защити действията на Русия.

„Повтарям, нямахме друг избор, освен да започнем специалната военна операция като самозащита за безопасността на Русия. Всички наши цели ще бъдат постигнати“, заяви Путин.

Украинският президент Володимир Зеленски тази сутрин се обърна за помощ и към германския Бундестаг.

„Насред Европа сега се издига стена между свободата и нейната липса. Дайте на Германия лидерската роля, която тя си е спечелила. Подкрепете свободата, подкрепете Украйна, помогнете ни да спрем тази война“, призова той.

Съветът за сигурност на ООН ще заседава извънредно заради влошаващата се ситуация в Украйна.