Русия поиска Украйна да е с неутрален статут по примера на Швеция или Австрия. Киев отказа. Въпреки това преговорите за мир продължават.

Ден 21 на инвазията в Украйна започна със сирени в много градове. В Киев е в сила 35-часов комендантски час. Украинската столица продължава да е обект на масирани въздушни удари, включително по още една жилищна сграда.

Рано тази сутрин в Киев отново са чути експлозии. Според съобщения в социалните мрежи е ударена 12-етажна жилищна сграда. Засегнат е съседен 9-етажен блок. Ранени са двама души, 35 са евакуирани.

В Мариупол руските войски държат 400 души, включително лекари и пациенти като заложници, съобщи заместник-кметът на града.

След като вчера украинският президент Володимир Зеленски призна, че страната му явно няма как да се присъедини към НАТО, днес той коментира продължаващите разговори с Русия, преди да се обърне чрез видеовръзка към американския Конгрес.

Сенатът на Съединените щати единодушно прие резолюция, осъждаща руския президент Владимир Путин като военнопрестъпник. А Русия напусна Съвета на Европа.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!