„Това не е въпрос на коалиция и опозиция“ – по този начин премиерът Кирил Петков коментира видяното от българската делегация в киевското предградие Буча, където бяха открити стотици убити цивилни.

„Това е въпрос на човешки ценности и България е време да се обедини около човешките ценности на демокрация, на зачитане на човешки права, на зачитане на човешкия живот“, категоричен беше министър-председателят.

Петков заяви още, че правителството няма да падне заради Украйна.

"Всеки говори за падане на този кабинет от първия ден. Не мисля, че ще падне. Най-различни хора се надяват това правителство да падне по много различни причини - някои се надяват, за да за да не отидат в затвора, защото са направили престъпления, други се надяват, защото са откраднали държавни средства и, трети се надяват, защото са взимали пари от чужда държава, за да правят пропаганда, в случая от Русия. Няма политически линии, когато става за дума за човешки ценности", поясни министър-председателят.

Станислав Балабанов от "Има такъв народ" определи това, което вижда в Буча като притихнал Ад.

„Под нас са погребани хора като нас – човешки съдби, които не са си представяли, че това може да се случи в 21. век. За съжаление, това се случва в държава, част от Европа. Това е недопустимо. Тук не трябва да се делим на коалиционни партньори и на опозиция. Трябва да имаме единна позиция“, заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.

"Ужасяващо е това, което виждам и не мога да си обясня. Между другото и местните хора, с които разговаряхме тук не могат да си обясня защо се прави това нещо. Моето усещане е, че Путин иска да спре европейския избор на Украйна. Страхува се от това, че Европа идва по близо до Русия", добави ген. Атанас Атанасов от "Демократична България".

Според него независимо от крамолите, които съществуват в българския политически живот, парламент ще направи цивилизационен избор и ще подкрепи жертвата, в случая Украйна.

Вижте повече във видеото.