Английската футболна легенда Дейвид Бекъм се реди над 12 часа на опашка, за да се поклони пред тленните останки кралица Елизабет II в Лондон.

„Всички искаме да сме тук заедно. Всички искаме да празнуваме невероятния живот на нашата кралица“, каза Бекъм пред репортери.

„Знаете, че нещо подобно днес е предназначено да бъде споделено“, продължи футболистът.

Бекъм разказа какъв късметлия е бил да се е срещал с кралицата няколко пъти, подчертавайки честта, която е изпитвал да играе за националния английски отбор по футбол.

„Знаете, че винаги съм искал да представлявам моята страна, да бъда капитан на моята страна и всеки път, когато стояхме там, когато носехме онези фланелки с трите лъва, и имах лентата си на ръката и пеехме - „Боже, пази нашата кралица”. Това беше нещо, което означаваше толкова много за нас", каза той.

Той беше облечен в черен костюм, тъмносиньо палто и носеше шапка. 

Опашката от хора, които искат да почетат паметта на кралицата се извива от Уестминстър хол, където лежи тялото на покойния монарх и достига до южния бряг на река Темза. Тя се простира покрай забележителности като Лондонското око, Кралската фестивална зала и театър “Глоуб”.