Bританският вестник "Дейли мейл" сключи споразумение да изплати на Мелания Тръмп обезщетение и да й поднесе публично извинение заради статия за нейната предишна кариера. В текста си медията заявява, че през 90-те години настоящата първа дама на САЩ е предлагала "услуги, излизащи извън работата просто като модел", предаде Ройтерс.

Сумата на споразумението не се уточнява, а според запознати е под 3 млн. долара.

46-годишната Мелания Тръмп беше завела съдебен иск за 150 млн. долара срещу издателя на "Дейли мейл" във Великобритания и още един в Ню Йорк срещу вестника, твърдейки, че статията й е струвала милиони долари под формата на потенциални бизнес взаимоотношения.

 "Дейли мейл", който твърди, че неговият сайт е най-посещаваният в света на англоезичен вестник, се извини за статията и излезе с опровержение на страницата си в интернет.

"В статията от 20 август 2016 г. за Мелания Тръмп се поставя под съмнение работата й като професионален модел и са препечатани твърдения, че е предоставяла услуги, излизащи извън работата просто като модел", заяви издателят Асошиейтед нюзпейпърс.

Снимка: Reuters

"Приемаме, че тези твърдения за госпожа Тръмп са неверни и ги опровергаваме и оттегляме. Съгласихме се да й изплатим обезщетение, както и разноските (по делото)", заяви вестникът.

Във Върховния съд в Лондон адвокатът на Тръмп заяви, че статията със заглавие "Пикантни снимки и тревожни въпроси за миналото на съпругата му, които могат да провалят Тръмп", е била публикувана на видно място, на две страници, и е била придружена от стара снимка на Мелания Тръмп, на която тя е гола и стои с гръб към стена, но погледът й е обърнат към обектива на фотоапарата.

"Статията съдържа неверни и клеветнически твърдения за ищцата, които поставят под съмнение естеството на работата й като професионален модел", каза адвокат Джон Кели.

"Да се допуска, че подобни твърдения дори си заслужават да бъдат разследвани, е изключително обидно и това сериозно разстрои ищцата", добави той.