Юлия Скрипал, дъщерята на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, е била отровена дни след като получила достъп до тайна банкова сметка със 150 000 лири стерлинги, пише британският в. "Дейли мейл".

Парите в сметката принадлежали на брата на Юлия – Александър, който починал при мистериозни обстоятелства в Санкт Петербург миналата година. Сумата била от продажбата на къща, която Александър имал във Великобритания със съпругата си Наталия.

След като те се развели, Наталия продала имота и дала половината пари на Александър. Той ги внесъл в тайна сметка в неназована руска банка. След смъртта на Александър Сергей Скрипал получил достъп до сметката и в края на февруари дал пълномощно на Юлия, за да разполага с нея.

Подробностите бяха разкрити от племенницата на Сергей Скрипал – 45-годишната Виктория Скрипал. Тя се готви тази седмица да пътува за Великобритания, за да посети Юлия Скрипал в болницата в Солсбъри.

Британските власти се готвят да й издадат виза, така че тя да бъде първият член на семейството, който да се види с Юлия.

Виктория научила от руски дипломати, че Юлия вече отваря очи, може да се храни и да пие и дори да казва по няколко думи.

Виктория разказва, че Юлия имала тайнствен приятел, за когото имала намерение да се омъжи. Според Виктория той бил странен мъж, който живеел с Юлия в апартамента на баща й Сергей в Москва. След като Юлия Скрипал бе отровена в Солсбъри на 4 март, нейният приятел дори не се обадил на роднините й.

Има предположения, че по неизвестни причини руските медии крият самоличността на този мъж, отбелязва британският вестник. Руски вестници посочиха, че приятелят на Юлия и майка му работели за компания, близка до руските тайни служби, допълва "Дейли мейл".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!