Всички училища в Лос Анджелис отвориха врати след вчерашния безпрецедентен неучебен ден. Близо 700 хиляди деца отново са в класните стаи, след като сигнала за заплаха се оказа фалшив.

Една учителка обаче се сдоби с прякора - "цербер", заради решенеито й да не прекъсва учебната си програма, въпреки извънредната ситуация.

Учителката по английски Сандра МакГрат си навлече гнева в социалните мрежи. Въпреки затворените училища тя отказа да отмени последното за годината контролно и накара учениците да напишат есетата си от вкъщи.

„Фактът, че един човек може да звънне и да спре 700 хиляди деца да получат образование, е нещо ужасно. И ако аз мога да направя нещо, макар и дребно да му противодействам, ще го направя”, коментира тя.

Заплахата е дошла от имейл адрес във Франфурт, Германия. Властите в Ню Йорк получили същото писмо, но веднага преценили, че заплахата е фалшива. В текста му, името Алах било написано с малка буква, а никой джихадист не би допуснал подобна грешка, заявиха от нюйоркската полиция.

„Едно от човешките права е това да получиш образование и аз искрено вярвам, че нищо не може да ни го отнеме. Терорист, престъпник или луд човек, който отправя заплахи да спре образовнието, цялата работа, която сме постигнали досега не е честно”, смята учителката МакГрат.

Тя няма търпение да се види с учениците си в класната стая, дори с тези, които са я нарекли "цербер" в социалните мрежи.