343 хиляди са вече жертвите на коронавируса по света. Най-тежка продължава да е ситуацията в Съединените щати, където черната статистика  доближава прага от 100 хиляди починали. В тяхна памет вестник "Ню Йорк таймс" изпълни първата си страница с имената им.

Снимка: btvnovinite.bg

До този час по официални данни жертвите на пандемията в страната са 93 500. Това е почти една трета от всички починали по света. Броят на заразените надхвърли 1 милион и 600 хиляди. Единствената в Съединените щати българска погребална агенция едва смогва да изпълни поръчките.

Снимка: btvnovinite.bg

„Имаме само двама починали българи, но колегата всеки ден има по 3-4 обаждания и всичките са от коронавирус. Изпращането на ковчег с тленните останки засега е почти невъзможно“, разказва Нели Нова, собственик на погребална агенция в Чикаго.

Снимка: btvnovinite.bg

Бързо расте броят на заразените в Бразилия. Най-голямата латиноамериканска държава вече е на второ място след Съединените щати по носители на вируса- 350 хиляди. Починалите от безобидния, според думите отпреди 3 месеца на президента Жаир Болсонару, COVID-19, надхвърлиха 22 хиляди.